Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (2024)

Table of Contents
Tot zover. Dank voor het volgen! Renze Hiemstra wint voor de vierde keer de PC Marten Bergsma trekt zich het verlies aan Hans Wassenaar kan het maar net droog houden Tjisse Steenstra is koning Steenstra, Hiemstra en Wassenaar winnen! Lees ook: Partuur Steenstra geeft niet op Wat een sensatie! Partuur Bergsma op 5- 3! Nog geen verschillen Het gaat gelijk op Drukte in Franeker binnenstad Tussenstand: 1-1 We zijn los! Derde plaats voor partuur Van der Bos Partuur Tjisse Steenstra tweede finalist Steenstra op weg naar finale Partuur van Bergsma eerste finalist Kraker in de halve finale: Van der Bos - Bergsma Partuur Remmelt Bouma laatste halve finalist Tegenslag bij laatste partij tweede omloop Erwin Zijlstra kan niet verder Ook de derde favoriet door: partuur van Steenstra naar de derde omloop Bergsma, Bruinsma en Kootstra door na spannende partij Partuur Van der Bos wint van partuur Kingma De eerste omloop is voorbij Voor sportverslaggevers zijn het drukke dagen Partuur Duiven verliest van partuur Bouma Een emotionele Thomas van Zuiden neemt afscheid van het Sjûkelân De beslissing in de strijd tussen Nicolay en Van Zuiden Wassenaar heeft zijn schouders eronder gezet Op de tribunen wordt druk meegeschreven Partuur van Nicolay naar de tweede omloop In de omgeving van het Sjûkelân begint het ondertussen druk te worden Het partuur van Steenstra pakt de winst Daniël Iseger, Bauke Triemstra en Patrick Scheepstra zijn door naar de tweede omloop Erwin Zijlstra kan toch kaatsen: sinds vanochtend houdt hij alles binnen Hylke Bruinsma: "Ik heb gedaan wat ik moet doen, ik zit er wel lekker in" Partuur Van der Bos wint met 5-0 6-2 Gedeputeerde Friso Douwstra is er ook bij in Franeker Partuur Van der Veen tegen partuur Kingma Rick Minnesma verliest van het partuur van Kingma, maar kijkt terug op een mooi debuut De focus is hoog bij de mannen op het veld Zijlstra voelt zich beter: "Het gaat weer redelijk, alles blijft weer wat binnen" Partuur Kingma wint van Van der Veen Partuur Van der Bos en partuur De Groot kunnen bijna beginnen, Erwin Zijlstra staat klaar Partuur Bergsma wint met 5-1 6-2 Mooie beelden van het Sjûkelân Erwin Zijlstra wil toch starten Ook de commissaris van de Koning is op het Sjûkelân Parturen 3-4 en 5-6 aan het kaatsen Voorzitter Hellinga trapt de PC officieel af Nog wat beelden van de rijtoer De PC begint! De winnaars in onzekerheid en een Koningin met de Koningsbal om PC-voorzitter vraagt om tolerantie De loting De favorieten Lees ook: Zijlstra wil tóch eerste omloop proberen De voorbereidingen Terugblik naar vorig jaar Vooruitkijken op de dag Toespraak voorzitter Hellinga: "Eindelijk weer een normale PC" Wat voor weer krijgen de kaatsers? Erwin Zijlstra doet niet mee, Jan-Tymen Eisma vervanger Goedemorgen!

20:48

Tot zover. Dank voor het volgen!

Dit was ons liveblog over de 169e PC. Dank voor het volgen! Voor al het laatste kaatsnieuws kun je natuurlijk terecht op onze website.

20:47

Renze Hiemstra wint voor de vierde keer de PC

"De ontlading is enorm"

20:46

Marten Bergsma trekt zich het verlies aan

Marten Bergsma: "Dit komt hard aan"

20:44

Hans Wassenaar kan het maar net droog houden

Hans Wassenaar heeft natte ogen

19:54

Tjisse Steenstra is koning

Bij de huldiging werd Tjisse Steenstra uitgeroepen tot koning. Hij was de beste kaatser van de dag. Het was zijn eerste PC-titel.

"Geweldig, dit is een droom die uitkomt", zegt Steenstra. "Als je hem dan toch wint, dan ook maar meteen koning", grapt hij.

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (1)

19:16

Steenstra, Hiemstra en Wassenaar winnen!

Ze kwamen in de finale met 5-3 achter, maar Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar winnen toch nog de 169e PC.

Lees ook:

Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar winnen 169e PC

19:03

Partuur Steenstra geeft niet op

5-5! Het partuur van Steenstra komt terug van een 5-3 achterstand. Wie wordt de winnaar van de 169e PC?

18:54

Wat een sensatie!

Bij 5 3 6-6 kreeg het partuur van Bergsma de kans om de winst binnen te halen, maar dat is niet gelukt. Het is 5-4 en dus nog niet gebeurd op It Sjûkelân.

18:46

Partuur Bergsma op 5- 3!

Nu wordt er een mooie slag geslagen op It Sjûkelân. Bij 4-3 6-6 slaat Marten Bergsma een zitbal: 5-3. Nemen ze hier een voorschot op de titel?

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (2)

18:40

Nog geen verschillen

Het lukt beide parturen nog niet om een gaatje te vinden. Het is 3-3 op het Sjûkelân.

18:18

Het gaat gelijk op

Tot nu toe is het een spannende finale. Bergsma en Steenstra houden elkaar voorlopig in evenwicht: 2-2.

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (3)

18:15

Drukte in Franeker binnenstad

De PC trekt veel mensen naar Franeker. Niet alleen op het Sjûkelân is het druk, ook in de binnenstad.

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (4)

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (5)

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (6)

18:14

Tussenstand: 1-1

Het partuur van Bergsma pakt het eerste bordje, maar Steenstra geeft antwoord: 1-1.

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (7)

18:02

We zijn los!

De finale is begonnen: Marten Bergsma, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra nemen het op tegen Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar. Wie wint de 169ste PC?

17:47

Derde plaats voor partuur Van der Bos

De verliezer van de dag is het partuur van Gert-Anne van der Bos. Erwin Zijlstra viel geblesseerd uit en ze gingen in de halve finale kopje onder tegen Marten Bergsma, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra.

Lichtpuntje was de 16-jarige invaller Jan-Tymen Eisma: "Het was wel wat spannend, maar de mannen hebben me fantastisch meegenomen."

Partuur Van der Bos verliezers van de dag

17:32

Partuur Tjisse Steenstra tweede finalist

Remmelt Bouma, Bauke Dijkstra en Evert Pieter Tolsma zijn zo goed als van het veld af geveegd door Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar (5-1 6-2).

"Die mannen sloegen vanaf het begin fantastisch uit. Als ze zo slaan, is het game over", zegt Bouma. Zijn partuur pakt wel een derde plaats en daar is hij tevreden mee.

De finalisten zijn nu bekend: het partuur van Marten Bergsma neemt het op tegen het partuur van Steenstra.

17:13

Steenstra op weg naar finale

Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar hebben tot nu toe geen problemen met Remmelt Bouma, Bauke Dijkstra en Evert Pieter Tolsma. Het staat al 4-0. Het lijkt erop dat de partuur van Steenstra zich kan klaarmaken voor de finale.

16:58

Partuur van Bergsma eerste finalist

De partij is voorbij. Het partuur van Van der Bos heeft nog aardig gevochten, maar Marten Bergsma, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra hebben zich geplaatst voor de finale (5-3 6-2).

16:42

Kraker in de halve finale: Van der Bos - Bergsma

Op dit moment nemen de parturen van Gert-Anne van der Bos en Marten Bergsma het tegen elkaar op. Bij het partuur van Van der Bos doet Erwin Zijlstra niet meer mee. Hij heeft buikpijn.

Het partuur van Bergsma lijkt op weg naar de finale. Ze staan met 2-5 voor.

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (8)

16:25

Partuur Remmelt Bouma laatste halve finalist

Remmelt Bouma, Bauke Dijkstra en Evert Pieter Tolsma hebben zich geplaatst voor de halve finale. Ze waren met 5-3 6-4 te sterk voor Auke Boomsma, Hessel Postma en Tsjerk Elsinga.

Het partuur van Remmelt Bouma na de halve finale

15:51

Tegenslag bij laatste partij tweede omloop

15:50

Erwin Zijlstra kan niet verder

Een grote tegenslag voor het partuur van Gert Anne van der Bos. De koning van 2021, Erwin Zijlstra, kan niet verder. Hij wordt vervangen door Jan-Tymen Eisma.

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (9)

15:29

Ook de derde favoriet door: partuur van Steenstra naar de derde omloop

Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar hebben gedaan wat ze moesten doen. Ze versloegen Haye Jan Nicolay, Gabe-Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar met 5-5 6-0.

Het partuur van Nicolay kwam terug na een 3-0 en 3-5-achtersand. Steenstra maakte het bij 5-5 wel goed af (6-0).

Zo hebben de drie favorieten, de parturen van Van der Bos, Bergsma en Steenstra zich geplaatst voor de halve finales.

De laatste slag bij Steenstra - Nicolay

15:27

Bergsma, Bruinsma en Kootstra door na spannende partij

Marten Bergsma, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra hebben zich geplaatst voor de derde lijst. Na een spannende partij werd het 5-5 6-4 tegen Bauke Triemstra, Daniël Iseger en Patrick Scheepstra.

Het was niet eenvoudig voor het partuur van Bergsma. Na een 4-2 voorsprong kwamen ze 4-5 achter, maar de partuur van Triemstra kon niet doordrukken.

De laatste slag van de partij

14:20

Partuur Van der Bos wint van partuur Kingma

De eerste winnaar van de tweede omloop kan ook opgeschreven worden: Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra winnen met 5-2 6-6 van Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten.

Voor Enno Kingma betekent dat zijn laatste inbreng op de PC. Hij stopt met kaatsen.

De laatste slag bij Van der Bos tegen Kingma

13:49

De eerste omloop is voorbij

Het partuur van Paul Dijkstra, René de Haan en Hendrik Bouwhuis heeft verloren van het partuur van Auke Boomsma, Hessel Postma en Tsjerk Elsinga, met 5-5 en 0-6.

Zo eindigde het duel tussen de parturen van Dijkstra en Boomsma:

13:31

Voor sportverslaggevers zijn het drukke dagen

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (10)

13:07

Partuur Duiven verliest van partuur Bouma

Het partuur van Remmelt Bouma, Bauke Dijkstra en Evert Pieter Tolsma heeft met 5-1 6-4 gewonnen van Gerrit Jan Duiven, Hendrik Jan van der Velde en Riemer Hoekstra. Er zijn nu nog twee parturen tegen elkaar aan het kaatsen in de eerste omloop.

12:56

Een emotionele Thomas van Zuiden neemt afscheid van het Sjûkelân

Thomas van Zuiden neemt afscheid van het Sjûkelân

Van Zuiden doet vandaag niet mee met de PC, maar is eerder dit seizoen gestopt. Hij heeft een huldiging gekregen op het veld.

12:54

De beslissing in de strijd tussen Nicolay en Van Zuiden

Kijk hier hoe Haye Jan Nicolay, Gabe-Jan Popta en Pieter Jan Leijenaar van Peter van Zuiden, Kevin Jordi Hiemstra en Gerben de Boer winnen:

De beslissing in de strijd tussen Nicolay en Van Zuiden

12:52

Wassenaar heeft zijn schouders eronder gezet

Hans Wassenaar kan concluderen dat zijn schouder 'goed genoeg' is

Hans Wassenaar had last van zijn schouder, maar kan toch een winst van 5-0 en 6-0 tegen het partuur van Van Dellen opschrijven. Zijn schouder was 'goed genoeg', zegt hij. Hij heeft er alles aan gedaan om het zover te krijgen.

12:42

Op de tribunen wordt druk meegeschreven

12:24

Partuur van Nicolay naar de tweede omloop

Ook de uitslag van de andere partij is er weer: Haye Jan Nicolay, Gabe-Jan Popta en Pieter Jan Leijenaar winnen met 5-5 en 6-4 van Peter van Zuide, Kevin Jordi Hiemstra en Gerben de Boer.

12:21

In de omgeving van het Sjûkelân begint het ondertussen druk te worden

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (11)

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (12)

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (13)

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (14)

12:20

Het partuur van Steenstra pakt de winst

Het partuur van Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar heeft met 5-0 en 6-0 gewonnen van het partuur van André van Dellen, Pieter Jan Plat en Willem Heeringa.

11:57

Daniël Iseger, Bauke Triemstra en Patrick Scheepstra zijn door naar de tweede omloop

Partuur Triemstra tegen Van Dellen

Het partuur van Bauke Triemstra, Daniël Iseger en Patrick Scheepstra heeft met 5-3 6-6 gewonnen van Patrick van Dellen, Thomas Dijkstra en Steven Koster.

11:44

Erwin Zijlstra kan toch kaatsen: sinds vanochtend houdt hij alles binnen

Partuur Van der Bos tegen De Groot

11:21

Hylke Bruinsma: "Ik heb gedaan wat ik moet doen, ik zit er wel lekker in"

Hylke Bruinsma (partuur Bergsma) kan op naar de tweede omloop

11:07

Partuur Van der Bos wint met 5-0 6-2

Het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra heeft met 5-0 6-2 gewonnen van Youri de Groot, Allard Hoekstra en Laas Pieter van Straten.

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (15)

11:05

Gedeputeerde Friso Douwstra is er ook bij in Franeker

10:55

Partuur Van der Veen tegen partuur Kingma

Beelden van de strijd:

10:54

Rick Minnesma verliest van het partuur van Kingma, maar kijkt terug op een mooi debuut

10:47

De focus is hoog bij de mannen op het veld

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (16)

10:46

Zijlstra voelt zich beter: "Het gaat weer redelijk, alles blijft weer wat binnen"

10:42

Partuur Kingma wint van Van der Veen

Ook de parturen 3 en 4 zijn uitgespeeld: Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten hebben met 5-1 6-6 gewonnen van Johannes van der Veen, Jorn Lars van Beem en Rick Minnesma.

10:41

Partuur Van der Bos en partuur De Groot kunnen bijna beginnen, Erwin Zijlstra staat klaar

10:20

Partuur Bergsma wint met 5-1 6-2

De eerste uitslag is een feit: het partuur van Marten Bergsma, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra wint met 5-1 6-2 van Rutger Torensma, Harold de Boer en Jurrit Osinga.

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (17)

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (18)

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (19)

10:14

Mooie beelden van het Sjûkelân

10:08

Erwin Zijlstra wil toch starten

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (20)

09:59

Ook de commissaris van de Koning is op het Sjûkelân

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (21)

09:56

Parturen 3-4 en 5-6 aan het kaatsen

De eerste twee wedstrijden gaan van start. Het gaat om de parturen 3-4 van Johannes van der Vaan, Jorn Lars van Beem en Rick Minnesma tegen Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten, en om de parturen 5-6 van Rutger Torensma, Harold de Boer en Jurrit Osinga tegen Marten Bergsma, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra.

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (22)

09:50

Voorzitter Hellinga trapt de PC officieel af

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (23)

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (24)

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (25)

09:47

Nog wat beelden van de rijtoer

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (26)

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (27)

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (28)

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (29)

09:46

De PC begint!

09:30

De winnaars in onzekerheid en een Koningin met de Koningsbal om

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (30)

De winnaars van vorig jaar geven aan dat zij zelf nog niet goed mogen weten wie ze zullen spelen in hun partuur.

Taeke Triemstra: "We zullen straks even horen hoe het met Erwin is. Vanochtend was het niet zo goed met hem, maar hij moet het zelf maar eventjes aangeven. Wij nemen met onze trainer de beslissing. Heel apart en vervelend, maar we moeten het beste maar van de situatie maken. Jan-Tymen was al wat voorbereid omdat ik maandag zelf ziek was. Maar mogelijk moet hij vandaag aan de bak."

Gert-Anne van der Bos: "Het is balen, maar de kop ervoor en een tandje erbij. Hier kun je niets aan doen. Jan-Tymen traint wel eens mee, wij kennen zijn kwaliteiten. Erwin is er nu wel, maar we moeten even kijken hoe fit hij is."

Verslaggever Geert van Tuinen bij de koets

Bijzonder is dat Manon Scheepstra de Koningsbal om heeft en in de koets zit. "Jazeker, de Koning is er niet vandaag, dus dan met de Koningin mee. Emancipatie hè. Een hele eer."

09:16

PC-voorzitter vraagt om tolerantie

Op de torens bij het Sjûkelân hangen dit jaar de PC-vlaggen weer. Eerder heeft er ook een regenboogvlag gehangen, waar niet iedereen blij mee was. Hellinga wijst erop dat het plakken van etiketten niet goed is. " De PC komt torens tekort om recht te doen aan iedereen. Werken aan onderling vertrouwen is beter. "

Een fragment uit de toespraak van PC-voorzitter Ids Hellinga

09:00

De loting

Over een halfuur gaat het los op het Sjûkelân. De drie favoriete parturen ontlopen elkaar tenminste in de eerste twee omlopen. Het is een mooie loting, wat dat betreft.

Tjisse Steenstra, al jaren één van de favorieten, heeft de PC nog nooit gewonnen. Wordt dit zijn jaar? Hij heeft de loting in ieder geval mee. "We moeten er wel om denken, het zijn allemaal goede kaatsers. Maar we doen wat we kunnen, dan mogen we de eerste omlopen niet verliezen.

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (31)

08:58

De favorieten

Verslaggever Geert van Tuinen ziet, net als vorig jaar, drie grote favorieten: de parturen Van der Bos, Steenstra en Bergsma. Deze parturen hebben de overwinningen in de vrijeformatiepartijen redelijk eerlijk verdeeld. Steenstra heeft van deze drie het allerbeste lot: dit partuur kan de andere favorieten pas in de finale treffen.

Alle favorieten hebben wel hun eigen problemen, zegt Van Tuinen.

Lees ook:

Geert van Tuinen over de PC: "Drie topparturen die allemaal een probleem hebben"

08:54

Zijlstra wil tóch eerste omloop proberen

Ondanks dat hij zich niet goed voelt, wil Erwin Zijlstra tóch proberen om de eerste omloop te kaatsen. Eerder deze ochtend werd bekend dat Koning van vorig jaar zou uitvallen vanwege buikgriep. Maar Zijlstra, die met Gert-Anne van der Bos en Taeke Triemstra in het partuur zit, wil het dus nog proberen.

Verslaggever Geert van Tuinen

08:50

De voorbereidingen

Het Sjûkelân ligt er weer tip-top in orde bij. Gisteren waren we getuige van de laatste voorbereidingen.

Laatste voorbereidingen op de PC: "Er moet nog heel wat gebeuren, maar het komt goed"

08:43

Terugblik naar vorig jaar

Omrop Fryslân volgt de hele dag alles op en rondom het Sjûkelân, waar de 169e PC wordt gehouden. Vorig jaar waren Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en koning Erwin Zijlstra de besten.

Kijk hier naar een uitgebreide samenvatting van vorig jaar:

08:41

Vooruitkijken op de dag

Aan de PC doen dit jaar 48 kaatsers, 8 Koningen, 6 debutanten en 3 invallers mee. Voor het kaatsen echt begonnen, is er ruimte voor traditie met de receptie in de Koornbeurs en de rijtoren met het winnende partuur van vorig jaar.

Verslaggever Hijlko Broersma blikt vooruit op de dag

08:29

Toespraak voorzitter Hellinga: "Eindelijk weer een normale PC"

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (32)

"Vrienden en vriendinnen van de PC, de dag is begonnen." Voorzitter Ids Hellinga van de Permanente Commissie is om 08.00 uur met zijn toespraak begonnen. "Eindelijk weer een normale PC."

Helllinga zei: "Als we straks weer onder de tweelingtorens doorlopen, het Sjûkelân tegemoet, dan voelen we ons weer die meisjes en jongetjes die we vroeger waren. In deze onbevondigheid zullen we onze vrienden ontmoeten. En voelen en ervaren waar het echt om draait in ons leven: de verbinding door de vriendschap."

Het eerste deel van de toespraak van voorzitter Ids Hellinga

De voorzitter is blij dat de PC weer zonder beperkingen kan. "Een normale PC, wij waren er ook wel weer een beetje aan toe na de corona-PC van vorig jaar, geen PC in 2020, de ontruimings-PC in 2019 door het extreme weer en in 2017 hadden we roadblocks bij het Sjûkelân liggen, door een dreiging van terrorisme. Het zijn die bijzondere PC-omstandigheden die misschien wel het verhaal vertellen van de periode waarin wij leven."

08:00

Wat voor weer krijgen de kaatsers?

Weervrouw Tjitske Wiebenga voorspelt zomers kaatsweer: woensdag speelt de zon een hoofdrol. "Als je eropuit zult en je veel buiten bent, dan reed ik het smeren met zonnebrand wel in."

De temperaturen liggen dan ook hoog. "Het wordt zo'n 24 graden op de eilanden tot 28 graden dieper het land in. De wind komt eerst uit het zuidwesten, maar later wat meer uit de westelijke hoek. De wind is meestal matig boven land."

De warmte trekt aan het eind van de dag nog niet heel erg weg. "Ook vanavond blijft het aardig lang weer, in de nacht wordt het niet kouder dan zo'n 18 graden."

Weervrouw Tjitske Wiebenga

07:55

Erwin Zijlstra doet niet mee, Jan-Tymen Eisma vervanger

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (33)

Op het laatste moment is er een uitvaller met de PC: Erwin Zijlstra is ziek geworden. De Koning van vorig jaar staat niet op het veld omdat hij afgelopen nacht buikgriep heeft gekregen, waar Taeke Triemstra de nacht ervoor te kampen kreeg.

Dat betekent dat het partuur van Gert-Anne van der Bos en Taeke Triemstra op zoek moest naar een vervanger, en die hebben ze gevonden in Jan-Tymen Eisma uit Franeker. Eisma komt uit hetzelfde kaatsteam, Puur Passie. Hij is een jonge kaatser, die voor Franeker de Bondspartij heeft gekaatst.

Verslaggever Geert van Tuinen

07:45

Goedemorgen!

Goedemorgen en welkom op de 169e PC. De belangrijkste kaatswedstrijd van het jaar is vanaf 14.00 uur op televisie te volgen: eerst met een samenvatting en daarna live. Vanaf 's ochtends vroeg is de PC al te volgen op de radio en online. Het is weer een PC zonder beperkingen: dat betekent dat er weer een volledig uitverkocht Sjûkelân is.

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (34)

Dit was de PC van 2022: partuur Steenstra pakt de winst (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 6122

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.