Winst voor partuur Van Zwieten in Grou | Hoogspringer Amels naar finale op EK atletiek in Rome (2024)

liveblog | Vandaag 9 juni

Hier melden we het laatste sportnieuws uit Fryslân.

Laatst bijgewerkt: Vandaag, 16:49 uur

Vandaag

16:49

Partuur Van Zwieten boekt vierde overwinning op vrije formatie

Winst voor partuur Van Zwieten in Grou | Hoogspringer Amels naar finale op EK atletiek in Rome (1)

Het partuur van Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Tjisse Steenstra heeft vandaag in Stiens de vrijeformatiepartij gewonnen. In de finale waren ze veel te sterk voor Bauke Triemstra, Laas Pieter van Straten en Patrick Scheepstra: 5-0 en 6-4.

In Grou werd de vrije formatie bij de vrouwen gekaatst. Het partuur van Sjanet Wijnia, Louise Krol en Gerde Lycklama à Nijeholt won met 5-1 en 6-4.

LEES OOK Partuur Van Zwieten boekt vierde overwinning op vrije formatie

16:53

Winst voor Wijnia en co in Grou

Het partuur van Sjanet Wijnia, Louise Krol en Gerde Lycklama à Nijeholt heeft de vrije formatie kaatsen bij de vrouwen gewonnen in Grou met 5-1 en 6-4.

Wijnia werd gekroond tot koningin. Datzelfde gebeurde vrijdag ook al in Stiens.

De vrouwen waren in de finale te sterk voor Annet de Haan, Jeska Terpstra en Manon Scheepstra. De harde wind had veel invloed op het spel.

Winst voor partuur Van Zwieten in Grou | Hoogspringer Amels naar finale op EK atletiek in Rome (3)

13:01

Hoogspringer Douwe Amels haalt finale op EK atletiek in Rome

Winst voor partuur Van Zwieten in Grou | Hoogspringer Amels naar finale op EK atletiek in Rome (4)

Hoogspringer Douwe Amels heeft de finale gehaald op het Europees Kampioenschap in Rome. De titelverdediger sprong in zijn eerste poging over de 2.21 meter.

Op 2.17 meter had hij twee keer nodig om daaroverheen te komen. Bij de 2.21 meter raakte hij de lat even aan, maar die bleef wel liggen. De beste twaalf hebben zich geplaatst voor de finale.

Dinsdagavond volgt de finale. Om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen moet Amels over de 2.28 meter springen.

zaterdag 8 juni

18:05

Kaatsen in Moarre-Ljussens gewonnen door Sipma, Hoekstra en Zijlstra

Het kaatsen in Moarre-Ljussens is gewonnen door Johan Sipma, Allard Hoekstra en Erwin Zijlstra. In de finale van het door elkaar loten waren zij met 5-4 en 6-6 te sterk voor het partuur Peter van Zuiden, Hessel Postma en Pieter Jan Leijenaar.

17:37

Hartthij sde Vries op podium in Dwars door het Hageland

Wielrenner Hartthijs de Vries uit Kollum is zaterdag knap derde geworden in de Belgische koers Dwars door het Hageland. De Vries kwam 11 seconden achter winnaar Gianni Vermeersch over de finish.

De Vries was, samen met de Belg Vermeersch en de Noor Jonas Abrahamsen, in de slotfase van de wedstrijd ontsnapt. Op zo'n vier kilometer van de eindstreep moest hij de andere twee laten gaan. Hij kwam nog terug, maar was in de laatste kilometer kansloos.

17:07

Promotiedroom Harkemase Boys spat uiteen

Winst voor partuur Van Zwieten in Grou | Hoogspringer Amels naar finale op EK atletiek in Rome (5)

De droom van promotie naar de tweede divisie is over voor Harkemase Boys. De ploeg verloor in de tweede ronde van de play-offs op bezoek bij Excelsior Maassluis met 2-1. Eerder deze week werd het 1-1 in Harkema.

De middag begon desondanks prima voor Harkemase Boys, dat na 19 minuten op 0-1 kwam door een doelpunt van Stefan Deuling. Lang konden de Harekiten niet genieten van de voorsprong, want een paar minuten later mocht de thuisploeg een strafschop nemen. Gabri Urbanes maakte er 1-1 van.

Verlenging

Na 90 minuten voetbal moesten beide ploegen verlengen. In die verlenging kopte Bram Wennekes Excelsior Maassluis naar de finale van de play-offs.

Voor Harkemase Boys zit het seizoen er nu op.

16:32

Grou wint Waterpoortrace 2024

Het skûtsje van Grou is de winnaar van de Waterpoortrace 2024. Bij die wedstrijd zeilen alle veertien SKS-skûtsjes in principe 's ochtends en 's middags een wedstrijd op het Sneekermeer.

Bij de editie van zaterdag werd maar één wedstrijd gezeild. 's Middags stond er een te harde wind.

Achter de Grousters was de tweede plaats voor Lemmer, terwijl De Sneker Pan op het eigen thuiswater derde werd.

16:27

Wielrenner Jelte Krijnsen haalt het net niet

De vierde etappe van de ZLM Tour duurde net 200 meter te lang voor wielrenner Jelte Krijnsen uit Bolsward.

Samen met de Italiaan Davide Gabburo was Krijsen als laatste overgebleven van een grotere kopgroep. Daarbij zat ook Elmar Abma uit Wolvega.

Krijnsen moest uiteindelijk toekijken hoe het peloton er nog overheen kwam. De winst in de vierde etappe was voor Casper van Uden.

15:31

Dijkstra veertiende in Dwars door het Hageland

Anneke Dijkstra uit Heerenveen is zaterdag als veertiende geëindigd in de Belgische wedstrijd Dwars door het Hageland.

De wedstrijd werd gewonnen door Lucinda Brand, die de sprint van een grote groep won. Thalita de Jong was tweede, voor Karlijn Swinkels. Dijkstra kwam 24 seconden later aan aan de streep.

14:48

Cambuur haalt centrale verdediger vanuit Limburg

Winst voor partuur Van Zwieten in Grou | Hoogspringer Amels naar finale op EK atletiek in Rome (6)

Sportclub Cambuur heeft de tweede nieuwe aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De club meldt dat verdediger Bryant Nieling overgenomen wordt van Fortuna Sittard. Afgelopen seizoen was Nieling verhuurd aan MVV.

Nieling, een linkspoot, heeft een contract getekend voor drie jaar, met een optie voor nog een jaar.

Lambooij tevreden

"Een moderne en complete centrale verdediger", zo omschrijft technisch manager Lars Lambooij de nieuwe aanwinst. Ca

"Met zijn 1,94 meter heeft hij natuurlijk een mooie lengte en hij beschikt zowel verdedigend als voetballend over uitstekende voorwaarden. Dat opgeteld bij zijn karakter en wil om altijd beter te worden maakt dat hij goed bij ons past en we heel blij zijn met zijn komst."

09:28

Pawel Bochniewicz niet met Polen naar het EK

Winst voor partuur Van Zwieten in Grou | Hoogspringer Amels naar finale op EK atletiek in Rome (7)

Pawel Bochniewicz - verdediger bij sc Heerenveen - gaat na met de Poolse voetballers mee naar het EK. Bondscoach Michal Probierz had hem wel opgenomen in de voorselectie, maar neemt hem uiteindelijk niet mee naar Duitsland.

Polen is volgende week zondag de eerste tegenstander van het Nederlands elftal op het EK. Polen oefent maandag nog tegen Turkije.

11:43

sc Heerenveen oefent tegen oud-Cambuurspeler Bangura

Winst voor partuur Van Zwieten in Grou | Hoogspringer Amels naar finale op EK atletiek in Rome (8)

Sportclub Heerenveen speelt in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen een oefenwedstrijd tegen het Engelse Middlesbrough. Dat is de club van oud-Cambuurspeler Alex Bangura.

De wedstrijd is op zaterdag 3 augustus in The Riverside Stadium. Verder oefent Heerenveen deze voorbereiding tegen de regioselectie van Gaasterlân/Sleat, SV Steenwijkerwold, FC Dordrecht en Almere City FC.

Verder staan er op 19 en 27 juli oefenwedstrijden op het programma tegen nog onbekende tegenstanders.

22:47

Harkemase Boys moet het zaterdag afmaken in Maassluis

Winst voor partuur Van Zwieten in Grou | Hoogspringer Amels naar finale op EK atletiek in Rome (9)

Harkemase Boys heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen Excelsior Maassluis in de nacompetitie om promotie naar de tweede divisie. Het doelpunt van de Harkiten werd gemaakt door Iloba Achuna.

Zaterdag is de return in Maassluis. De winnaar van deze wedstrijd speelt in de derde (en laatste) ronde tegen SC Genemuiden of Blauw Geel '38.

22:38

Buitenpost degradeert na zes jaar uit vierde divisie

VV Buitenpost is gedegradeerd uit de vierde divisie. De ploeg werd in de nacompetitie uitgeschakeld door DVVA en moet zo na zes jaar landelijk voetbal weer terug naar regionaal voetbal.

LEES OOK Na zes jaar valt het vierde divisie-doek voor VV Buitenpost

15:35

Grote rij bij het Cambuurstadion

Winst voor partuur Van Zwieten in Grou | Hoogspringer Amels naar finale op EK atletiek in Rome (11)

Er staat een grote rij bij het Cambuurstadion. Supporters proberen hier in groten getale een seizoenskaart te bemachtigen voor komend seizoen. De verkoop daarvan is vanmiddag gestart.

LEES OOK Start verkoop seizoenskaarten Cambuur zorgt voor onrust onder supporters

20:48

Oranje speelt 1-1 gelijk tegen Finland door fout van Spitse

Winst voor partuur Van Zwieten in Grou | Hoogspringer Amels naar finale op EK atletiek in Rome (13)

De voetbalsters van Oranje hebben 1-1 gelijkgespeeld tegen Finland. Het leek er lang op dat de ploeg van bondscoach Andries Jonker al een grote stap ging zetten naar plaatsing voor het EK van volgend jaar. Maar door een fout van Sherida Spitse uit Sneek liep Oranje toch nog tegen puntverlies aan. Het team leed ook onder personele problemen, zo zit Kerstin Casparij met een blessure.

Doordat de keepster van Finland niet scherp was, kwam Oranje na een kwartier op voorsprong. Zij schoot de bal tegen Lineth Beerensteyn aan, die de bal makkelijk in een leeg doel kon schieten. De vrouwen speelden echter niet goed en in de tweede helft kwam het tot nog minder kansen dan voor rust.

Een kwartier voor tijd maakte Spitse een verkeerde breedtepass. Hierdoor kon Jutta Rantala uithalen en een doelpunt in de verre hoek maken. Zo werd het 1-1.

"Ik moet die bal gewoon wegrammen, maar ik wil het voetballend oplossen. Dan scoren ze, dat is echt balen. Maar wij hebben ook gewoon niet goed gevoetbald. Dit is een terechte uitslag", zegt Spitse na afloop.

Koploper Oranje komt door het gelijkspel op zeven punten na vier wedstrijden. De nummers één en twee plaatsen zich direct voor het EK en voor de andere twee ploegen volgen nog play-offs. Het Nederlands elftal sluit de EK-kwalificatiereeks volgende maand af met wedstrijden tegen Italië en Noorwegen.

09:45

sc Heerenveen geeft Trustin van 't Loo nieuw jaarcontract

Winst voor partuur Van Zwieten in Grou | Hoogspringer Amels naar finale op EK atletiek in Rome (14)

sc Heerenveen heeft Trustin van 't Loo een nieuw eenjarig contract gegeven, met een optie voor een extra seizoen. De aanvaller maakte op 5 februari 2022 al zijn debuut in het eerste elftal van Heerenveen, maar kreeg daarna twee zware blessures.

De club houdt vertrouwen in de 20-jarige Van 't Loo. "Trustin is een echte vleugelspits", zegt Manager Akademy Marten van der Kamp. "Hij is snel, sterk en gaat voor elke bal. Een kracht van hem is zijn doorzettingsvermogen, wat ook tijdens zijn revalidatie goed van pas komt. Met dit nieuwe contract willen we het vertrouwen in hem uitspreken. Hij krijgt nu de optimale voorwaarden om in alle rust te revalideren."

09:30

Welkom

In dit sportblog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws wat betreft de Friese sport.

Winst voor partuur Van Zwieten in Grou | Hoogspringer Amels naar finale op EK atletiek in Rome (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 6128

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.